Start bouw in zicht

Begin september gaan we dan echt beginnen! De vergunning is in bezit en er worden volop voorbereidingen getroffen. Vandaag fysiek een eerste: graven tot op de bunker om te zien hoeveel grond er nu precies op de bunker ligt…. 1.20m blijkt het te zijn… En dat is heeeeel veel zand wat een behoorlijk gewicht op de bunker is wat voorkomt dat deze door waterdruk omhoop komt. Nu blijkt het waterpeil erg laag op het moment vanwege de droogte. Waar we enige tijd geleden de stand nog 1.40m. was is deze nu 1.95m. Dat was al wel te raden met berichten in de media over rivieren die leeg raken en gemalen die droog vallen…
Maar wat gebeurt er als we al het zand er af halen, is de bunker nog zwaar genoeg om niet te gaan drijven… Er is gerekend natuurlijk en het zou zonder bemaling moeten kunnen maar het risico vinden we te groot. Gaat de bunker schuiven dan krijgen we dat natuurlijk nooit meer gecorrigeerd.