Daaaag Haan :-( Oh nee, toch niet :-)

03-09-2022

En het verhaal van de haan heeft een vervolg. Er is een ander oplossing gevonden dan de haan elders onder te brengen. Wat al de bedoeling was om ze onderdak te bieden in een nachthok is de afgelopen weken gerealiseerd. En de haan zit te kukelen in het nachthok ‘s ochtends vroeg. Navraag bij directe buren levert op dat dit niet gehoord wordt in de slaapkamer. Wat een mooie oplossing zo. Niet meer vroeg wakker en de haan kan toch blijven. Met dank aan de medewerkers van de handhaving die meegedacht hebben om deze situatie voor iedereen naar tevredenheid op te lossen!

22-8-2022

Beste Buurtbewoner,

Wij zijn zo vrij zoals u kunt zien om uw brief te publiceren. Deze is tenslotte toch anoniem. Om maar meteen de angel er uit te halen: we hebben onderdak voor de haan gevonden. Hij gaat binnenkort opgehaald worden. Dus nog een paar dagen geduld.

Toch moet van ons hart dat we het heel jammer vinden dat u een anonieme brief in onze brievenbus doet om dit te melden. Uw aanname dat we de toom van vrienden hebben gekregen is onjuist trouwens, het stel stond op die hele hete dinsdagochtend opeens in ons bos. Ik heb ze zoals u ook eerder kon lezen gemeld bij Amivedi als gevonden. Officieel zijn ze dus niet eens van ons…

Overigens bestrijden we ook uw aanname: … [alleen maar aanleiding geeft dat onrust…] Voor sommige mensen is het een fijn natuurgeluid en biedt het ontspanning. En de nog sterkere aanname dat er nu onrust in de woonwijk zou zijn, dat vinden wij nogal sterke aanname. Maar motivatie dat u het geluid van de haan vervelend vindt is voldoende voor ons om de haan elders onder te brengen, zoals wij dat tegen alle buren die we gesproken hebben ook aangegeven hebben. Maar ga dus niet beweren dat er onrust in de wijk is.

Wij zijn ook op de hoogte van de regelgeving rondom het houden van kippen en een haan in de bebouwde kom. Daarom ook de rondvraag in de buurt (met de vraag, zegt het voort) wie er kippen kwijt is en of er mensen moeite mee hebben. Want het is nooit onze bedoeling geweest om over een haan burenrelaties te verstoren.

Zoals u reeds heeft gemerkt zijn we niet zozeer teleurgesteld over de mededeling dat we toch liever afscheid gaan nemen van de haan, maar het anonieme karakter. Dat vinden we wel lastig. Dus: mocht er gedurende de bouw iets zijn waar u opmerkingen of vragen over heeft, bij deze onze dringende vraag om dit persoonlijk met ons te delen zodat we kunnen kijken naar een oplossing. Hier ontvangen we dus helemaal niet graag anonieme brieven over.

Wij zijn hier komen wonen en dragen denk ik ook uit dat we graag met onze omgeving in contact zijn en er samen een leefbare omgeving van willen en zullen maken.

Ik wens u een goede nachtrust toe en vooral lekker uitslapen weer binnenkort!

Hartegroet, Stefan & Lian

Oh en nog wel even een mooie pose ter afscheid dan